Aquadrive - Trycklager & CV-axlar

Aquadrive antivibrationssystem minskar vibrationer och oljud och ger dig därför högre komfort ombord. Aquadrive består av trycklager och CV-axel tillverkade av högsta klass, samt ofta även backslagsadapter. Vid val av rätt dimension och med korrekt installation blir livslängden på Aquadrive mycket lång.

Rodahl Marin AB lagerför de flesta enheter för att kunna erbjuda direkta leveranser.


Trycklager inkl. CV-axel. Finns i en mängd olika utföranden. CV-axeln tar upp till flera grader vinkelavvikelse/knut, och medger att stor vinkelavvikelse kan tillåtas mellan backslag och propelleraxel. Trycklagret monteras mot ett skott, och tar via gummibussningar upp propelleraxelns tryckkrafter och avlastar motorn. På så sätt kan mjukare motorisolatorer användas, vilket ofta ger en markant komfortförbättring i båten. Propelleraxeln får bättre stöd, och bidrar även till minskat slitage på axeltätningen i båten. Längre ned på sidan finns mer info.


Trycklager B10. Finns för 25mm-40mm propelleraxlar. Finns för både mm och tum axlar. 

Större eneher B20/B30/HDL finns för större axeldimensioner (upp till 70mm).


CV-axel. Finns i standardlängder samt kan specialtillverkas efter önskemål. Finns även i rörutförande då mycket lång axel krävs.


Backslagsadaptrar finns till de flesta förekommande backlag på marknaden. Specialtillverkade backslagsadaptrar tillverkas efter önskemål.

Konventionell installation

I konventionella installationer ställs motorn på styvare motorisolatorer som klarar propellertryckkrafter och riktas upp så att motorn hamnar i linje med propelleraxeln. Även med perfekt uppriktning överförs vibrationer till skrovet.

 

Med Aquadrive

Här kan motorn ställas horisontellt och på mjukare motorisolatorer.  Ett trycklager är monterat i ett skott. Mellan trycklager och motor sitter den avvinklingsbara CV-axeln,  som tar upp varje rörelse i systemet.
Eftersom att motorn är avlastad från propellertryck kan vibrationer i högre grad absorberas av motorisolatorerna. Komforten blir högre. Slitaget på axeltätningen minskar.


För detaljerad information tryck på länk nedan:

Trycklager B10

Trycklager B20/B30

Trycklager HDL


Monteringsanvisningar

B10

B20/B30

Tillagd i varukorgen