Propellerberäkningar

 

Vi har lång erfarenhet av propellerberäkningar, en tjänst som vi utför åt både båtbyggare, återförsäljare och privatkunder. Fyll i alla fält i formuläret nedan, med så korrekta uppgifter som möjligt, och skicka in till oss. Detta är de grundläggande data vi behöver för att kunna göra en beräkning. För att den propellerdimension som vi föreslår ska bli optimal krävs att inlämnade beräkningsuppgifter överensstämmer med verkligheten.

Alla fält, utom det sista, är obligatoriska. (Är det någon uppgift du ej vet, eller är osäker på, kan du skriva frågetecken (?) eller "vet ej". I de fall vi behöver kompletterande information för att kunna göra en korrekt beräkning så kontaktar vi dig.)

Förklaring till några av fälten:

Orsak till beräkning Till exempel: Optimering av befintligt framdrivningssystem, byte av backslagsreduktion, motorbyte etc.

Båtuppgifter Modellbeteckning (t.ex. Albin 25, Maxi 95 eller vad du nu har): Om segelbåt, typ av köl (fenköl eller långköl): Om motorbåt: deplacementsbåt, planande eller halvplanande. Runda eller skarpa slag. Skrovmaterial: Längd över allt: Bredd över allt: Längd i vattenlinjen: Deplacement: (den totalvikt på båten som propellern ska optimeras för)

Motoruppgifter Fabrikat och typ: Max effekt på motor (antal hk): Max effekt lämnas vid varvtal: Ange om det är fler än en motor. Ange lika så om effekten ska räknas ner med anledning av motorns ålder, slitage, stor generator eller annat kraftuttag). Backslagsfabrikat (eller s-drev) och typ: Reduktion i backslag (eller s-drev), står normalt på backslagets skylt.

Propeller Ange vilken propellertyp som du är intresserad av (t.ex. folding eller fast propeller). Max utrymme för propeller av diameter.

Ange särskilda önskemål T.ex. propellern ska optimeras för toppfart, vattenskidåkning, trålning, bogsering eller annat. Ange gärna vilken fart som du förväntar dig.

Bilder Om din båt är välkänd så behövs inga bilder på skrovet. I annat fall är det en fördel om du tillsammans med ovan uppgifter bifogar några bilder så att skrovformen tydligt framgår.

 

 

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

När du klickar på knappen ovan
kommer du att få en bekräftelse
på skärmen, en grön banderoll
som lyder:

Ditt meddelande har skickats.
Banderollen försvinner efter några sekunder.

Tillagd i varukorgen